5 TIPS OM JE AUTO TIP TOP TE HOUDEN TIJDENS DE LOCKDOWN

 5 TIPS OM JE AUTO TIP TOP TE HOUDEN TIJDENS DE LOCKDOWN

Je zou kunnen zeggen dat je door de lockdown geld bespaart nu de auto vooral stilstaat. Dat is echter alleen zo als je wel rekening houdt met de conditie van je auto. Want zelfs in stilstand kan de auto behoorlijke schade oplopen.

Lege accu

Stilstaande auto’s hebben het zwaar. Hoe langer de lockdown duurt, hoe meer er een aanslag wordt gepleegd op de conditie van je vierwieler. Waar je ongetwijfeld mee te maken krijgt als de auto heel lang stilstaat, is een lege accu. Kleine verbruikers vragen ook in stilstand nog iets van de accu. Denk maar aan klokjes en de boordcomputer. Ook voor de lak, je remmen en de banden van de auto is stilstand echt achteruitgang.

De auto wassen

Wat je zelf kunt doen om je auto in vorm te houden? Was de auto zo nu en dan grondig. Op die manier houd je de lak in elk geval in perfecte staat. Heb je auto onder een boom staan, dan zit ie na verloop van tijd onder het hars of vogelpoep. Laat je dit vuil te lang zitten en de zon komt er op, dan gaat je lak zienderogen achteruit. Check ook elke maand de bandenspanning. Staat de auto te lang stil, dan kan de kant van de band die contact maakt met de grond zomaar plat worden. Een flat spot noemt men dit verschijnsel ook wel eens, of vierkante banden. Check regelmatig de bandenspanning en verplaats de auto om de veertien dagen en je elimineert dit probleem. Een verplaatsing van 10 centimeter is al voldoende.

Check je verzekering

De laatste tip dan. Zet je auto niet in de versnelling en maak geen gebruik van de handrem. Grote kans dat de remschoen van de handrem begint vast te kleven namelijk. In het ergste geval gaat de handrem helemaal niet meer los. Je houdt de auto ook in topconditie door gewoon af en toe te gaan rijden. Wat je zeker moet doen tijdens de lockdown is je autoverzekering checken. Je rijdt behoorlijk minder kilometers, en wellicht kun je daarom wel minder premie betalen. Door te vergelijken vind je gemakkelijk de goedkoopste autoverzekering die bij je past.

onlino

Related post