Dingen waar jij op moet letten bij het aanschaffen van gordijnen

 Dingen waar jij op moet letten bij het aanschaffen van gordijnen

Dingen waar jij op moet letten bij het aanschaffen van gordijnen

Gordijnen is geen aankoop die je wekelijks doet, vaak gaan ze lang mee. Het is een investering waar je jarenlang van kan genieten. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over wat je koopt. In deze blog lees je de beste tips voor het kiezen van de perfecte gordijnen voor bij jou in huis.

Wat zoek je?

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je weet voor welke ruimte en wat voor een soort raam je raamdecoratie zoekt. Voor een slaapkamer bijvoorbeeld is het belangrijk dat een gordijn verduistert. Ga bij het kiezen na of je kou of licht wilt buiten houden of dat de raamdecoratie zal dienen zodat nieuwsgierige mensen niet naar binnen kunnen kijken. Raamdecoratie zal eens in de zoveel tijd schoongemaakt moeten worden, denk hier bij het aanschaffen over na. Sommige stoffen kunnen gemakkelijker schoon worden gemaakt dan andere. Bij het kiezen van je raamdecoratie is natuurlijk ook de sfeer die je in huis wilt belangrijk.

Verduisterende gordijnen

Als je gordijnen zoekt voor in je slaapkamer wil je natuurlijk dat deze geen licht doorlaten om te zorgen voor een zo goed mogelijke nachtrust. Verduisterende gordijnen maken de kamer eenvoudig en heel snel duister. De stof van deze gordijnen is dikker waardoor er dus weinig licht wordt doorgelaten. Deze gordijnen houden daglicht tegen, als de zon er fel op schijnt zul je dus altijd wel iets licht zien. Om dit zo goed mogelijk te minimaliseren kan je gaan voor verduisterende gordijnen in combinatie met een rolgordijn. Naast dat verduisterende gordijnen geen licht doorlaten zijn ze ook geluiddempend en isolerend door de dikke stof. In de winter hou je er dus de kou mee buiten wat voordelig is voor je energierekening.

Lichtdoorlatende gordijnen

Als je gordijnen zoekt die daglicht wel doorlaten, kies dan voor gordijnen met een dunnere stof. Het licht wordt dan gefilterd maar zal er wel door komen. Deze gordijnen zijn ideaal voor als je in de kamer iets minder lichtinval wilt maar niet volledig wilt verduisteren.

Inbetween gordijnen

Wil je gordijnen die deels verduisteren en deels lichtdoorlatend zijn? Kies dan voor inbetween gordijnen. Deze gordijnen zijn ook ideaal als je iets meer privacy wilt in huis. Je kunt hierdoor wel goed van binnen naar buiten kijken maar minder goed van buiten naar binnen. Ideaal dus als er vaak mensen langs lopen die naar binnen kijken. Het daglicht valt door dit soort gordijnen erg mooi naar binnen, erg geschikt dus voor in je woonkamer.

Er zijn dus verschillende keuzes die gemaakt moeten worden bij het aanschaffen van gordijnen. Kijk voor een groot assortiment aan gordijnen en het beste advies op Raamdecoratie.com en geniet jarenlang van je gordijnen.

Lilian

Related post