Zo krijg je 100% inzicht in je e-facturen

 Zo krijg je 100% inzicht in je e-facturen

Veel bedrijven versturen facturen per mail. Wel zo makkelijk. Alleen is het soms lastig te bepalen of de factuur wel is aangekomen, of deze al in behandeling is genomen en eventueel is goed- of afgekeurd is door de klant. Met e-facturatie van Peppol weet je direct de status van je verzonden facturen. Zo weet je niet alleen wat je kan verwachten, je versterkt ook de relatie met je klant. 

Facturen uitwisselen 

Nog veel facturen worden handmatig ingevoerd en vervolgens verzonden per mail. Niet de meest efficiënte manier. Facturen blijven vaak te lang liggen en daarnaast heb je geen idee wat de status is van factuur. Gelukkig kan het ook anders. Met het Peppol-netwerk wissel je sneller, makkelijker, betrouwbaarder en ook nog eens goedkoper facturen uit. 

Wat is Peppol?

Peppol (Pan-European Public Procurement On-Line) is een internationaal beveiligd netwerk. Hiermee wissel je onderling elektronische facturen veilig en realtime uit. Binnenkomende facturen worden automatisch ingelezen, ingeboekt en na goedkeuring uitbetaald. Dit wordt ook wel e-facturatie genoemd. Hiermee bespaar je een hoop tijd en minimaliseer je de kans op fouten. Daarnaast moet iedereen die gebruik maakt van het Peppol-netwerk zich identificeren, zo voorkom je spookfacturen. 

Facturen uitwisselen via Peppol 

Met de boekhoudsoftware van Exact meld je je eenvoudig aan op het Peppol-netwerk om vervolgens je e-facturen te verzenden en te ontvangen. Maakt ook je klant gebruik van e-facturen en van Exact Online of een andere software aanbieder die statusberichten ondersteunt? Dan kunnen jullie beiden de exacte status van de verzonden factuur inzien.

Geen onzekerheid meer over je verzonden factuur of telefoontjes naar je klant om te vragen wat de status is. Je weet precies wanneer je wat kunt verwachten. Zo krijg je meer grip op je cashflow.

100% inzicht

Wil je ook 100% inzicht in je verzonden facturen? Ontdek hoe je met de oplossing Exact voor Accountancy of via onze nieuwe add-on No hands Accounting van Exact voor Boekhouden gebruik maakt van Peppol.

onlino

Related post