Raamdecoratie voor in je woonkamer

 Raamdecoratie voor in je woonkamer

Je woonkamer is een plek in huis waar de meeste mensen na een dag werken even ontspannen. De woonkamer is een plek waar je een echt thuis gevoel moet hebben om te af en toe even te genieten en uit te rusten. Omdat veel mensen de meeste tijd in de woonkamer doorbrengen verdient deze ruimte wel wat extra aandacht.

Het is belangrijk om jezelf eerst af te vragen wat je wilt. Met wat voor doel wil je je ramen bekleden en wat voor type raamdecoratie wil je? In je woonkamer wil je wat privacy hebben zodat niet iedereen zo bij je naar binnen kan kijken. Veel voorkomende raamdecoratie in woonkamers zijn gordijnen, deze zorgen voor een fijne en aangename sfeer binnen je interieur. Alleen dan is het nog de vraag wat voor transparantie je wilt. Bij ilumio worden drie verschillende stoffen aangeboden, verduisterend, inbetween en vitrage. Verduisterende gordijnen zie je vooral in slaapkamers. Voor in de woonkamer kiezen mensen eerder voor een inbetween gordijn aan de straatkant. Dit is een gordijn met een lichtdoorlatende stof. Je kunt hier niet door heen kijken maar er komt wel natuurlijklichtinval binnen. Heb jij vanuit je woonkamer een mooi uitzicht naar buiten of op de tuin? Kijk dan eens naar de vitrage gordijnen. Deze transparante stof is niet ideaal voor je privacy maar wel erg populair aan de kant met een mooi uitzicht.

Een nieuw en fris gezicht

Wat je naast gordijnen ook veel voorbij ziet komen in woonkamers zijn transparante rolgordijnen. Deze sfeermakers zijn ideaal om een gezellige en knusse sfeer te creëren in huis. Naast een normaal rolgordijn kun je ook voor duo rolgordijnen kiezen, deze geven een wat speelsere en gezelligere sfeer. Nog een groot voordeel van duo rolgordijnen is dat je door een afwisselende stof van lichtdoorlatend en verduisterend niet alleen een fris en gezellig beeld hebt, maar je kunt ook spelen met je privacy en lichtinval.

Een vorm van raamdecoratie die je steeds vaker ziet en ook steeds populairder wordt, zijn de plisségordijnen. Deze raambekleding geeft een nieuw, fris en sfeervol gezicht. Dit geldt ook voor vouwgordijnen, deze vouwgordijnen hebben een mooie en unieke uitstraling.

Het complete plaatje

Het laten matchen van je raamdecoratie en overige interieur is natuurlijk wel een belangrijk iets. Door het ruime aanbod in kleuren, maten en tinten van ilumio is er voor elk interieur wel een passende combinatie. Wil je toch een wat stoerder of natuurlijkere sfeer hebben in huis? Dan zijn de jaloezieën misschien een optie. Deze zijn beschikbaar van hout, pvc en aluminium.

onlino

Related post