Hoe tevreden zijn gebruikers van een sim only abonnement?

 Hoe tevreden zijn gebruikers van een sim only abonnement?

De afgelopen jaren is het aantal sim only-abonnementen flink gestegen. Ongeveer de helft van de Nederlanders kiezen geen telefoon meer bij het afsluiten van een nieuw telefoon abonnement. Maar waar komt dat dan vandaan? En hoe tevreden zijn gebruikers van een sim only-abonnement? We vertellen je er meer over. 

Sim only-abonnement

Laten we eerst kort stilstaan bij wat een sim-only abonnement precies is. De letterlijke betekenis van Sim Only is: alleen een simkaart. Het is een mobiel abonnement zonder telefoon. Je betaalt dus alleen voor de bel- en internetbundels die je uitkiest bij de provider. Veel mensen vergelijken een sim only abonnement met prepaid. Toch zit er een groot verschil tussen deze twee. Bij prepaid regel je weliswaar ook zelf een telefoon, maar hier koop je vooraf tegoed om te kunnen bellen en internetten. 

Als je nog een telefoon hebt die het prima doet en je een nieuw telefoon abonnement moet afsluiten, is een sim only abonnement een ideale oplossing. Doordat je geen telefoon afbetaald, zijn de abonnementskosten bij een sim-only abonnement een flink stuk lager dan bij een abonnement met een telefoon. Fijn voor je portemonnee! 

Waar komt de stijging in het aantal sim only abonnementen vandaan?

De eerste oorzaak van de stijging komt doordat consumenten steeds langer doen met hun telefoon. De telefoons gaan weliswaar minder lang mee dan vroeger, meer dan de helft van Nederland heeft een aantal telefoons thuis achter de hand liggen die ze nog prima kunnen gebruiken. Daarnaast vindt bijna de helft van Nederland het belangrijker om op telefoonkosten te bezuinigen en een goedkoper abonnement te nemen dan een nieuwe telefoon. 

De tweede oorzaak komt doordat we de smartphone innovaties van vroeger een stuk interessanter vonden dan nu. Toen smartphones net beschikbaar waren op de markt, wilden we er allemaal een hebben. Tegenwoordig zien we een gebrek aan interessante ontwikkelingen. De ontwikkelingen die er zijn, volgen elkaar niet meer in een hoog tempo op als vroeger. 

Tevredenheid over sim only abonnementen

Over het algemeen zijn gebruikers van sim only abonnementen hier erg tevreden over. Maandelijks zijn ze weinig kwijt aan hun abonnement. Doordat de kosten zo laag zijn, kiezen gebruikers vaak voor een unlimited data bundel. Hierdoor zitten ze aan het eind van de maand ook niet met het probleem dat de MB´s bijna op zijn. Als je voor een unlimited data bundel zou kiezen bij een abonnement met telefoon kunnen de maandelijkse kosten het dubbele zijn vergeleken met een sim only abonnement. Daarnaast geeft een sim only abonnement ook meer mogelijkheden. Een provider biedt vaak goedkope sim only abonnementen aan hun klanten. 

Handig om te weten

Als je kiest voor een sim only abonnement heb je een telefoon nodig die simlock vrij is. Dit houdt in dat alle toestellen te gebruiken moeten zijn met alle simkaarten. Hier moet je dus op letten als je een nieuw toestel koopt. Een telefoon met abonnement heeft vaak een simlock op het toestel. Na een bepaalde periode, meestal een jaar, maakt elke provider de telefoons weer kosteloos simlock vrij

Lilian

Related post