Sim only of een toestel in je abonnement, wat is beter?

 Sim only of een toestel in je abonnement, wat is beter?

Als je een telefoon koopt, dan kun je kiezen uit een los toestel met een sim only abonnement of het maandelijks afbetalen van je toestel. Aan beide opties zitten zowel voordelen als nadelen, en deze staan hieronder voor je op een rijtje.

Sim only: de voordelen

Als je een sim only toestel neemt, dan is het idee dat je een eigen toestel koopt en vervolgens alleen maandelijks betaalt voor je data, oftewel je internet en het aantal belminuten en sms’jes. Je krijgt dan elke maand een vast aantal belminuten, sms’jes en data. Voordeel hieraan is dat de kosten erg laag liggen voor een sim only abonnement. Vaak heb je voor tien euro of zelfs minder al een goed abonnement, en dit zijn dan je enige kosten.

Sim only: de nadelen

Natuurlijk zitten hier dus ook nadelen aan. Je moet namelijk wel al een toestel hebben. Heb je je toestel al afbetaald in een vorig abonnement of kun je goedkoop een toestel krijgen? Dan scheelt het je veel kosten. Maar heb je geen toestel en wil je graag een nieuwe? Dan kost het je wel een paar honderd euro, of zelfs duizend – afhankelijk van het model dat je zoekt. Niet iedereen kan dit zomaar kwijt en daar moet je dus wel rekening mee houden.

Toestel in het abonnement: de voordelen

Als je een abonnement afsluit met je telefoon hierbij in, heb je dus niet het probleem dat je een toestel aan moet schaffen en in een keer een groot bedrag neer moet leggen. Als je weinig spaargeld hebt, maar wel maandelijks wat meer kunt betalen, is dat erg handig. Zeker als je op zoek bent naar een wat nieuwer en prijziger toestel. Bovendien is het toestel na de contractduur gewoon van jou, en dat is ook fijn.

Toestel in het abonnement: de nadelen

Het nadeel hieraan is dan weer dat de kosten maandelijks wat hoger liggen, en dat je pas voor dertig à veertig euro per maand een mooi nieuw toestel hebt. Als je een echt nieuw toestel wil, moet je daar dus wel wat voor over hebben. Maar gelukkig kun je online mobiele abonnementen vergelijken en kijken wat een mooie aanbieding is, kun je prima een mooi toestel vinden voor een niet al te hoog bedrag. Samsung abonnementen zijn vaak iets goedkoper dan Apple abonnementen, dus wellicht is dat een betere optie als je het iets goedkoper wil zoeken.

onlino

Related post