Hoe kan je anoniem surfen op het internet?

 Hoe kan je anoniem surfen op het internet?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je anoniem wilt surfen op het internet. Bijvoorbeeld omdat je op Netflix een film wilt kijken die je alleen als Amerikaan kan zien. Of omdat je graag films wilt downloaden via het internet. Een andere reden is dat je niet meer gespamt wilt worden door reclames op het internet. Of omdat je veilig online gokken graag anoniem wilt houden. Wij helpen je op weg met de tips om veilig anoniem te surfen op het internet.

Surfen via een VPN verbinding

Als je graag anoniem wilt surfen op het internet is er maar één oplossing en dat is een VPN verbinding. Een VPN verbinding is een soort computer waar je via jouw computer verbinding mee maakt. Deze computer kan overal ter wereld staan. Via deze computer ga je het internet op. Als het IP adres getraceerd wordt komen ze bij deze computer uit. Maar ze kunnen niet achterhalen dat jij van de computer gebruik gemaakt hebt. Zo blijf je anoniem als surfer op het internet.

Hoe kan je surfen via een VPN verbinding?

Er zijn verschillende bedrijven die een VPN verbinding aanbieden. Je kan hier tegen betaling een abonnement afsluiten. Vaak voor een vast bedrag per maand. Vervolgens kan je inloggen via een app of website op de VPN verbinding. Nadat je ingelogd bent kan je op de website surfen die je graag wilt bezoeken met een VPN verbinding. Je kan zo veilig en anoniem online surfen. Je gegevens worden niet meer met anderen gedeeld en dit is toch een fijn idee als je online gaat.

Bedenk goed waar je een VPN verbinding voor wilt gebruiken

Online kan je een paar duizend bedrijven vinden die zich bezighouden met een VPN verbinding opzetten. Het is daardoor nog best lastig welke bedrijven je het beste kan uitkiezen. Het is vooral belangrijk om te kijken wat je precies met de verbinding wilt doen. Wil je bijvoorbeeld films streamen via een Amerikaanse Netflix? Dan is het handig om te weten of er een VPN verbinding in Amerika mogelijk is. Maar ook of de verbinding sterk genoeg is om te streamen. Sommige verbindingen worden beperkt zodat je geen films kan streamen of downloaden. Dit zijn wel even dingen om over na te denken als je een VPN verbinding hiervoor afsluit.

VPN voor je smartphone

Zoek je een VPN verbinding voor je smartphone? Hier zijn ook verschillende oplossingen voor beschikbaar. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van GooseVPN. Dit is een mobiele app ontwikkelt door een Nederlands bedrijf. Met de mobiele app kan je vrij eenvoudig via een VPN verbinding op je smartphone surfen. Je voorkomt zo dat er gegevens verzameld worden en je identiteit via je IP-adres achterhaald kan worden. Het is de ideale oplossing als je veilig wilt surfen op het internet. Je kan zo gewoon via je smartphone een veilige verbinding maken.

Online zoeken met privacy

Wil je eigenlijk alleen op het internet surfen met wat meer privacy? Dan hoef je eigenlijk niet meteen een VPN verbinding abonnement af te sluiten. DuckDuckGo is de zoekmachine waar nog wel rekening gehouden wordt met je privacy. De zoekmachine verzameld geen informatie om je vervolgens advertenties te laten zien. Daarnaast proberen ze je zo anoniem mogelijk te laten surfen. Het is een fijn alternatief, maar de privacy is nog lang niet zo goed geregeld in tegenstelling tot een VPN verbinding. Als je echt volledige anonimiteit zoekt is een VPN verbinding een slimme oplossing.

onlino

Related post