De ultieme thuisbioscoop maken

 De ultieme thuisbioscoop maken

Stel je voor: een kamer in huis waar je ongestoord je favoriete films en series kan kijken en games kan spelen. Een kamer waar je in weg kan duiken na een lange werkdag. Ik heb het nu natuurlijk over een thuisbioscoop! Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om in je huis een bioscoop te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een goed plan en de juiste middelen. Met onderstaande tips maak jij de ultieme thuisbioscoop.

Kamer kiezen

Eerst kies je een geschikte kamer voor je thuisbioscoop. Deze kamer hoeft niet eens heel groot te zijn, want zoveel spullen heb je niet nodig. De enige eis is dat de kamer goed te verduisteren is. Want licht en afleiding van buiten past natuurlijk niet echt bij het bioscoopgevoel. Je raambekleding is dus eigenlijk het belangrijkste voor de ervaring. Kies verduisterende gordijnen of rolluiken, waarbij je je helemaal kan afzonderen van de buitenwereld. Wordt de ruimte ook nog ergens anders voor gebruikt, waarbij je wel licht nodig hebt? Kies dan voor raamdecoratie, waarbij je de mate van lichtinval steeds kunt veranderen. Denk aan in between met overgordijnen of goedkope jaloezieen. Als je geen aparte kamer over hebt in huis, bestaan er veel slaapkamer ideeen om je slaapkamer om te toveren tot bioscoop voor een avondje.

de inrichting

Als je een kamer hebt uitgezocht kan je deze gaan inrichten. Wat heeft een bioscoop allemaal nodig? Als eerste een televisiescherm of beamer. Als je echt een thuisbioscoop voor de lange termijn wilt creëren dan is het een aanader om hierin te investeren. Er zijn grote televisieschermen die je kan aanschaffen, maar je kan er ook voor kiezen om een beamer op te hangen. Je moet er dan wel voor zorgen dat je deze op een lege grote muur kan richten. Zo krijg je dat echte thuisbioscoop effect. Dan de geluidsspeakers voor het beste geluid. Als je echt wilt uitpakken kun je kiezen voor een compleet geluidssysteem met goed geluid. Als je wat minder te besteden hebt, kan je ook een normale box aansluiten op je televisie. Leg daarnaast zachte vloerbedekking of een kleed in je kamer neer, want dit zorgt ervoor dat het geluid niet wordt weerkaatst. Tot slot heb je fijne stoelen of een comfortabele bank nodig waar je de hele dag op kan relaxen. Als je voor het echte bioscoopgevoel wilt gaan: er bestaan ook echte bioscoopstoelen die je kan aanschaffen!

goede films

Als je de thuisbioscoop hebt ingericht wordt het tijd om de beste filmkeuzes te maken. Een goede film in de bioscoop is natuurlijk het belangrijkste. Netflix staat vol met goede films en Videoland biedt veel Nederlandse films aan als je hiervan houdt. YouTube biedt veel oude films aan, hier kan je dus zeker ook even een kijkje nemen. Heb je Netflix en Videoland al uitgespeeld? Popcornflix is een fijne gratis streamingsdienst. Hier kijk je wel films met reclame, maar hé zo heb je toch een beetje dat bioscoop gevoel.

Als je een goede film hebt uitgezocht, een drankje en een snack hebt klaargezet, is het tijd om te genieten van je bioscoop!

onlino

Related post