Zo houd je jouw werkplek netjes en georganiseerd

 Zo houd je jouw werkplek netjes en georganiseerd

Of het nu thuis is of op kantoor, een bureau kan makkelijk een grote rommel worden als je niet uitkijkt. Je zit er tenslotte een groot deel van de dag achter, en hebt er van alles nodig. Toch is je werkplek een belangrijke plek. Het is namelijk ook bewezen dat je beter werkt wanneer je aan een net bureau zit. Maar met zo veel spullen is het soms lastig om het netjes te houden. Hoe doe je dat het best?

Alleen het nodige

Het is logisch, maar het is een goede eerste stap om alles wat je niet nodig hebt weg te doen. Laat niet te veel persoonlijke dingen rondslingeren op jouw bureau. Natuurlijk mag je wel een leuk plantje, fotolijstje of decoratief item neerzetten, maar zorg ervoor dat deze dingen niet voor afleiding zorgen en doe het met mate. Heb je het echt niet nodig, laat het dan ook niet op jouw bureau staan.

Gebruik een docking station

Om jouw werkplek een stuk netter te maken, kun je gebruik maken van een docking station. Dit is een klein apparaat waar je alle randapparatuur op aan kunt sluiten. Zo sluit je hier jouw extra monitor aan, toetsenbord, een muis of zelfs je printer. Ook kun je hier usb-sticks en harde schijven aan hangen. Nog een voordeel is dat je vaak niet eens een losse laptop lader nodig hebt, omdat dit hier al bij ingebouwd zit. Dat kan natuurlijk alleen als je een docking station aanschaft die speciaal bedoeld is voor jouw laptop. Zo is een HP dockingstation weer anders dan een Asus dockingstation. Door van dit item gebruik te maken, kun je alle kabels en snoeren netjes opbergen en staat het allemaal een stuk georganiseerder.

Ruim elke dag een keer op

Sommige mensen zijn van nature nou eenmaal een beetje rommelig. Een schrift hier, een pen daar, een leeg theekopje en oude verpakking. Als je de hele dag op die plek zit, is het ook moeilijk te voorkomen dat er dingen gaan slingeren. Dat is oké, maar probeer dan tenminste elke dag één keer op te ruimen. Bijvoorbeeld voordat je alles afsluit en weer naar huis vertrekt/stopt met werken of studeren. Het zal ervoor zorgen dat het altijd wel redelijk netjes is, en dat het nooit echt de kans krijgt om vervelend te worden. Vergeet je het in de middag/avond, doe het dan in de ochtend voordat je gaat werken. Het zal echt een boost van motivatie geven om aan een opgeruimd bureau te werken!

onlino

Related post