Welke invloed heeft een server op je website?

 Welke invloed heeft een server op je website?

Wanneer je een eigen website gaat maken heb je een server nodig. Je ontkomt er bijna niet meer aan als ondernemer om je product of dienst ook online aan te bieden. Websites, webshops en applicaties hebben een server nodig om online te zijn. Maar wat is een server eigenlijk? Een server is een computer waar programma’s op draaien die ervoor zorgen dat websites online staan.

Invloed web hosting

Een slechte hosting kan zeker negatieve gevolgen hebben voor jouw website. Je wilt natuurlijk goed scoren met jouw website in Google. Het is daarom dat jej e SEO goed voor elkaar hebt. Voor SEO is onder andere de kwaliteit en relevantie van je content belangrijk, maar ook de techniek van je website. Een goede server gaat gepaard met een goede technische website.

Als je budget kiest boven kwaliteit, dan kan een hosting wel degelijk invloed hebben op de ranking van jouw website. Bij kwalitatieve hosting partijen worden er minder websites op één server gehost. De limieten zijn ruimer en flexibeler. Dit betekent dat de hoeveelheid bezoekers op je website op hetzelfde moment ook geen invloed heeft op de snelheid van je site. 

Een trage website kan irritatie opwekken bij de bezoeker. Als het laden van een pagina te lang duurt zullen veel bezoekers wegklikken. Het is dus niet gebruiksvriendelijk als je website traag is. Wanneer bezoekers afhaken gaan ze naar de concurrent. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Een groot gevolg is dat je conversie verliest en dus ook minder omzet vanuit je webshop draait. 

Soorten servers

Maar welke server moet je dan kiezen? Zo is de cloudopslag ideaal als je collega’s overal moeten kunnen werken. In de cloud server zijn al je collega’s met elkaar geconnect. Je kan eenvoudig op elk toestel inloggen in de cloud om aan het werk te kunnen. Een cloud server werkt altijd en overal, je hebt er geen omkijken naar.

Heb je een drukbezochte website? Dan heb je een server nodig dat al je verkeer aankan. Heb je wellicht meerdere websites die je op een server wilt zetten? Dan moet de server wel voldoende ruimte hebben om alle data en verkeer aan te kunnen. Het kan ook zijn dat het verkeer op je website erg tijdsgebonden is, dan is een flexibele server ideaal. Er zijn ook simpele testservers als je enkel een server nodig hebt om je website te testen voordat je deze live zet. 

Lilian

Related post