Wat is esports?

 Wat is esports?

Veel mensen hebben vast wel eens wat gehoord van esports of hebben het zelfs al een keer gespeeld. Het is eigenlijk online sportspellen spelen op de computer. Het is in zo’n korte tijd zo bekend geworden dat veel mensen het spelen. Hieronder lees je wat esports zijn en nog veel meer over deze online computerspellen.

Wat kun je doen met esports?

Esports staat voor electronic sports. Het zijn computerspellen die op een hoog niveau worden gespeeld. Er worden zelfs verschillende toernooien georganiseerd met allerlei verschillende online games! Als speler kun je verschillende games spelen en je kunt uiteindelijk meerdere toernooien winnen. Het is dus eigenlijk geld winnen door middel van spelletjes spelen achter een computer. Er zijn enorm veel verschillende spellen die gespeeld kunnen worden, je hebt bijvoorbeeld bekende games zoals Fortnite of juist sportspellen. De bekendste sporten die gespeeld worden online is FIFA en American Football. Als toeschouwer kun je ook kijken naar de professionele gamers die het spel proberen te winnen. Je kunt niet alleen kijken, maar je kunt ook gratis wedden op de gamer die jij denkt wie het beste is. Je kunt dus gratis bets inzetten om te kijken of je geld kunt winnen met deze fantastische manier van gamen. 

Welke spellen worden er voornamelijk gespeeld met esports?

Er zijn enorm veel verschillende games die gespeeld worden met esports. De spellen worden eigenlijk allemaal in categorieën verdeeld. Zo heb je schietspellen, fantasy, sportgames en nog meer. Bij de bekende schietspellen moet je denken aan spellen zoals Call of Duty, dit spel kun je in een team doen of juist individueel. Bij de sportgames kun je denken aan FIFA, Rocket League of NBA. Deze spellen zijn natuurlijk heel anders dan de schietspellen en kun je ook weer apart spelen of in verschillende teams. Bij FIFA draait het bijvoorbeeld allemaal over voetbal met de vele teams die daarbij horen. Je kunt verschillende landen kiezen of juist clubs uit die landen. In Nederland is de eDivisie onder FIFA-spelers erg populair, je hebt in totaal achttien teams uit de Eredivisie die het tegen elkaar kunnen opnemen. Veel van deze spellen worden ook gespeeld door amateurs, maar bij esports gaat het voornamelijk tussen professionele spelers. 

Wat is een esporter precies?

Nu we al hebben gepraat over de verschillende spellen die je kunt spelen en wat je ermee kunt doen, is het misschien belangrijk om te kijken wat een esporter precies is. Het is een persoon die van zijn hobby zijn beroep maakt. Als je erg goed bent in gamen en je wil graag geld gaan verdienen met het spelen van games word je een esporter. Het is dus eigenlijk een professionele sporter. Het is voor de hand liggend als je een categorie kiest waar je goed in bent en waar je niet zo snel zat van bent. Stel je vindt FIFA helemaal fantastisch, dan is het verstandig om dat spel te kiezen waar jij je in kunt ontwikkelen. 

Als je uiteindelijk een leuk spel gevonden hebt is het handig om een trainingsplan te maken zodat je goed voorbereid bent en je je eigen gemaakte doelen kunt bereiken. Wel moet je eerlijk naar jezelf kijken, je moet je zwakke kanten eerlijk vermelden en je goede kanten uiteraard ook. Zo kun je snel groeien en jezelf blijven ontwikkelen tot een professionele gamer. Verder is het spel alleen niet genoeg om de beste te zijn, het is ook verstandig om alles te weten te komen over het spel wat jij uitgekozen hebt. Dat kan voor later goed van pas komen en je echt helpen op het behalen van de absolute top. Aan het begin is het handig als je jezelf filmt terwijl je speelt, zo ben je bewust van je fouten en kun je later terugkijken voor dingen die je de volgende keer kunt verbeteren.

Lilian

Related post