Tips om je website aantrekkelijk in te richten voor jouw doelgroep

 Tips om je website aantrekkelijk in te richten voor jouw doelgroep

Wie is de doelgroep van je website? Het lijkt een open deur, maar bij de ontwikkeling van websites wordt hier zelden goed over nagedacht. Vaak worden er doelen genoemd als “meer interactie” of “we willen animaties”. Maar wat is de gedachte hierachter? Wat wil je ermee bereiken? Bij het ontwikkelen van een website moet je je richten op de doelgroep. Maar wie is de doelgroep en hoe doe je dat? We geven je een aantal tips.

Verplaats je in de doelgroep 

Je wil het liefst zo snel mogelijk met een sitebuilder aan de slag om jouw website in de lucht te krijgen. Dat is begrijpelijk, maar raden wij zeker af. Het bepalen van de doelgroep en strategie zijn essentiële stappen die hiervóór moeten plaatsvinden. Denken in doelgroepen maakt de website niet alleen meetbaar, maar ook nog eens evalueerbaar. Ook kan de gebruiksvriendelijkheid van de website behoorlijk toenemen als je deze specifiek op een doelgroep richt. Probeer je dus in de doelgroep te verplaatsen. Hoe komen ze terecht op je site? Waar en hoe zoeken zij? Dit helpt om de juiste structuur te vinden voor de website. 

Hoe trigger je de doelgroep? 

Kleurgebruik, lettertype, taalgebruik en indeling hebben allemaal invloed op de ervaring die de bezoeker heeft. Hiermee wordt ook het gedrag voor een groot deel bepaald en daarmee ook de resultaten. Iets wat voor doelgroep A professioneel of zakelijk voelt, kan voor doelgroep B saai en ouderwets aanvoelen. Een jonge doelgroep wordt bijvoorbeeld door een hele andere stijl aangesproken dan een wat oudere doelgroep. Echter, het is niet alleen van belang wat de doelgroep triggert, maar ook wat bij het bedrijf past. Wat wil je uitstralen? Beide vraagstukken moeten goed doordacht worden voordat de website gemaakt wordt. 

Het bouwen van de website 

Als de doelgroep en doelstellingen bepaald zijn, is het tijd om met het bouwen van de website aan de slag te gaan. Je kan er voor kiezen om dit zelf te doen, of dit te laten doen door een websitebouwer. Deze keuze is helemaal vrij en hangt af van je kennis en beschikbare tijd die hierin gestoken kan worden. In het bouwen van een website kunnen namelijk nog heel wat uurtjes gaan zitten! Tot slot kan je er ook voor kiezen om een webhosting te nemen. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee zoals een eigen domeinnaam, mailbox, beveiliging en een SSL-certificaat. Easyhost hosting biedt verschillende webhosting pakketten die je met deze zaken kunnen helpen. Succes met het maken van je website en houd de doelgroep voor ogen. 

onlino

Related post