Tijdelijk naar een andere stad verhuizen: 4 tips

 Tijdelijk naar een andere stad verhuizen: 4 tips

Soms is het handig om tijdelijk naar een andere stad te verhuizen; wanneer je huis te koop staat of als je midden in een rigoureuze verbouwing zit, bijvoorbeeld. Soms heb je ook geen keuze; als voor je werk een aantal weken of maanden ergens anders moet wonen of vanwege een ziekte dicht bij een familielid moet wonen. Het is handig om in het geval van een tijdelijke verhuizing een aantal dingen te regelen. In deze blog lees je 4 tips!

Opslagruimte

Is je tijdelijke woning niet de plek waar je uiteindelijk zal gaan wonen? Dan is het prettig om niet al je spullen naar die plek toe te hoeven sjouwen. Het kan dan een uitkomst zijn om een opslagruimte te huren en daar je spullen tijdelijk onder te brengen. Het is dan wel slim om van tevoren goed je spullen uit te zoeken zodat je alleen meeneemt wat je nog nodig hebt. Het huren van een opslagruimte gaat vaak per m2 en dat kan dus een hoop schelen!

Vervoer

Kon je in je oude woonplaats alles makkelijk te voet of per fiets bereiken, maar moet je nu plotseling langere afstanden afleggen? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar mogelijke vervoersmiddelen die je tijdelijk kunt huren. Shortlease kan dan voor jou een goede oplossing zijn. In dat geval lease je voor een korte periode een auto en kun je het contract opzeggen wanneer het niet meer nodig is. Je kunt dan ook bij je werkgever informeren of shortlease auto mogelijk is; veel werkgevers werken hier graag aan mee.

Adreswijziging

Ook wanneer je je niet voor altijd in de je tijdelijke woonplaats zult vestigen is het noodzakelijk om een adreswijziging door te geven aan de gemeente(s) en instanties. Je wil namelijk geen belangrijke post missen. Daarnaast ben je wettelijk verplicht om je correcte woonadres door te geven in verband met mogelijk te ontvangen toeslagen en subsidies vanuit de overheid.

Stad verkennen

Ten slotte is het natuurlijk belangrijk om je nieuwe stad te gaan verkennen. Ook al zul je er niet blijven wonen, het is wel zo fijn dat je je er helemaal thuis voelt voor de tijd dat je er woont. Ontdek welke leuke winkels het centrum te bieden heeft en wie weet kom je een leuk koffietentje tegen waar je af en toe kan zitten werken. Af en toe wandelen of fietsen kan hier zeker bij bijdragen. Veel plezier in je nieuwe stad! 

Lilian

Related post