Maak van jouw huis een unieke woning met deze tips

 Maak van jouw huis een unieke woning met deze tips

Wat maakt een woning nou écht uniek? Is het dat gezellige bloemetjesbehang of zijn het toch die kleurrijke meubels? Wat een woning nou eenmaal uniek maakt valt over te twisten. Net als met zaken zoals kleding is ook het interieur iets wat totaal afhangt van jouw eigen smaak. Dat betekent dat als jij het mooi vindt er geen goed of fout is, maar er zijn altijd leuke dingen die je kan doen om je interieur nét wat specialer te maken.

Vul jouw muren op

Je kunt je huis al een stuk leuker maken door wanddecoratie op te hangen. Op deze manier krijgt je huis meer persoonlijkheid. Door foto’s geef je het een persoonlijke touch, maar vaak hangen bij veel mensen dezelfde soort foto’s. Probeer het anders aan te pakken, misschien zelfs mooi af te stemmen met de kleurenpallet in jouw woning. Ook kun je tegenwoordig overal posters bestellen die bij elke mogelijke stijl passen. Wist je dat zelfs spiegels een mooie vorm van wanddecoratie zijn? En als je een kunstliefhebber bent kan je natuurlijk niet fout gaan met kunst aan de muur. Als je net iets meer uitgeeft heb je een uniek schilderij dat je alleen bij jou hebt hangen.

Kunst in huis

Bij het vorige kopje werd het al even genoemd, maar kunst kan je huis een totaal andere look geven. Wanneer je een uniek kunstwerk koopt kan dit echt de statement piece van je woonkamer worden. Het enige nadeel van deze one of a kind pieces is dat deze vaak een flink prijskaartje hebben. Maar dan heb je ook wat. Als je niet de volle prijs wilt betalen voor bijvoorbeeld een prachtig beeldje kan je altijd nog op zoek naar jouw dichtstbijzijnde kunstuitleen. Dan kan je voor een maandelijks bedrag toch een mooi kunstwerk in huis halen. Hierdoor kan je ook vaker wisselen van kunstwerken, mocht je er uitgekeken op raken.

Opvallend behang

Voor een unieke look is een leuk behang al helemaal een goed idee! Dit is iets waar veel mensen meestal een safe optie bij kiezen en dat is logisch. Je wil natuurlijk niet om de haverklap jouw behang omwisselen. Misschien is een beetje out of de box dan leuk. Kies voor een behang met een neutrale kleur, maar zoek er dan wel een met een spannend reliëf of een leuk patroontje.

Gezellige sfeerverlichting

Er bestaat niet voor niets iets zoals sfeerverlichting. Goede verlichting wordt vaak onderschat. Gelukkig is dit tegenwoordig makkelijker dan ooit en kan je zelfs met je telefoon de lichten bedienen. Je kan wat mooie kleurtjes instellen en de lampen op bepaalde manier plaatsen. Zo is jouw woonkamer het ene moment jouw persoonlijke discotheek en het andere moment een oase van rust door de gedimde lichten.

Planten mogen niet ontbreken

Dit kan je ingetogen aanpakken, maar ook groots. Je kan voor planten kiezen die rustig meegaan in jouw interieur, maar ook grote planten in mooie potten die schreeuwen om ieders aandacht. Misschien vergeet je bij deze dan een keer niet om ze water te geven.

Werk met stoffen

Zachte kussens, grote vloerkleden, gekleurde dekentjes en ronde poefen. Het kan zo gek nog niet. Dit zijn de producten die de mooie details met zich meebrengen. Door deze details zo leuk mogelijk te maken oogt een kamer ook veel gezelliger. Heb jij nog een kleed nodig, omdat je vaak koude voeten hebt? Kies dan een kleed in een mooi patroon dat bij jouw interieur past. Niet alleen zijn jouw voeten nu warm, je hebt ook een ruimte mooier opgevuld. Ook een kussentje kan je in alle soorten en maten verkrijgen. Speel eens met leuke kleuren en materialen van de stoffen.

Lilian

Related post