Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland

 Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland

Je kent vast wel iemand die een elektrische auto heeft gekocht of leaset op basis van bijvoorbeeld financial lease. Een aantal jaar geleden hadden we nog niet gedacht dat we konden rondrijden in een auto anders dan op brandstof, maar nu kijken we er niet meer raar van op. Maar, waar komt die populariteit ineens vandaan? Hieronder leggen we het voor je uit.

Goed voor het milieu

Elektrische auto’s stoten geen schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden, CO2 en fijnstof uit. Als je in het bezit bent van bijvoorbeeld een Tesla weet je dus dat jij een handje helpt om het milieu te verbeteren. Wil jij ook verduurzamen en rijden in een elektrische auto? Een Tesla lease je al binnen een paar stappen. Op naar een betere wereld!

Goedkoper

De brandstofprijzen rijzen de pan uit. Voor een volle tank moet je al gauw jouw halve portemonnee legen. Gelukkig is dat bij elektrisch rijden niet het geval. Het opladen van jouw elektrische auto is meestal zo’n vijftig procent goedkoper dan het tanken van een brandstofauto. Om het zo goedkoop mogelijk te maken is het prettig als je een eigen laadpaal bij huis hebt. Openbaar jouw auto opladen, bijvoorbeeld langs de snelweg, is ietsje duurder. 

Het is niet alleen goedkoper om een laadpaal aan huis te installeren, je kunt het ook goed combineren met groene stroom. Wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen op jouw dak hebt kun je deze groene stroom gebruiken voor het opladen van jouw elektrische auto. Dat is nog eens een fijne win-winsituatie. 

Fiscale voordelen

Voor elektrische auto’s geldt dat je tot en met 2024 geen wegenbelasting en bpm hoeft te betalen. Het wordt namelijk vanuit de overheid aangemoedigd om te kiezen voor elektrische auto’s. Bovendien heb je te maken met een lage bijtelling. Voor brandstofauto’s betaal je 22 procent, terwijl je volgend jaar voor elektrische auto’s een percentage betaalt van zestien procent. Daar komt nog bovenop dat je als ondernemer recht hebt op de milieuinvesteringsaftrek en de Vamil. Wanneer je rijdt in een elektrische auto kun je dus niet alleen genieten van een fijne auto, maar je kunt ook nog eens besparen op de maandelijkse kosten. Dit is voor veel mensen een reden om voor elektrisch rijden te kiezen.

Technologie verbetert constant

De technologische snufjes vliegen ons om de oren in de autowereld. Zo ook worden de elektrische auto’s continu verbetert. In het begin was het natuurlijk allemaal nog nieuw, maar er komen steeds nieuwe ontwikkelingen bij. Zo wordt de actieradius verbetert en ook wordt de aanschafprijs van een elektrische auto een stuk reëler. Bovendien wordt het aanbod steeds groter: kleine auto’s, bedrijfswagens en gezinswagens krijgen allemaal een elektrische versie. Omdat de technologie steeds verder ontwikkelt, komen er steeds meer elektrische occasions op de markt. Occasions leasen wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker.

Lilian

Related post