Elektrisch rijden: steeds populairder, maar niet altijd even gemakkelijk

 Elektrisch rijden: steeds populairder, maar niet altijd even gemakkelijk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te gaan rijden. Precies zoals overheden dat graag zien, want met het oog op onze toekomst is elektrisch rijden wel zo duurzaam. En al blijft een elektrische auto flink aan de prijs, en blijft het regelmatig opladen voor veel mensen een obstakel, wordt het gelukkig wel steeds gemakkelijker om de overstap te maken.

De aanschaf hoeft het probleem niet te zijn

Een elektrische auto is vaak duurder in de aanschaf dan een benzineauto, en daardoor zijn de kosten lang niet voor iedereen op te brengen. Zeker de wat grotere modellen reken je niet zomaar even contant af. Het heeft daardoor zeker even geduurd voor elektrisch rijden een beetje doorbrak in ons land.

De reden dat je nu toch steeds meer elektrische auto’s rond ziet rijden, kun je in veel gevallen zoeken in de mogelijkheid om er eentje te leasen. Een elektrische auto leasen is voor veel mensen een goede en meer haalbare manier om toch elektrisch te gaan rijden. Door de auto niet zelf aan te hoeven schaffen, met zijn hoge aanschafprijs, maar per maand een vast bedrag te kunnen betalen, komt een elektrische auto voor veel mensen plotseling binnen handbereik. Zeker wanneer het om een leaseregeling via de werkgever gaat, en deze hier ook nog eens aan meebetaalt. Voor veel elektrische auto’s geldt dat de maandelijkse bijtelling die je aan de Belastingdienst af moet dragen een stuk lager is dan bij benzineauto’s het geval is, en ook je auto opladen is doorgaans goedkoper dan moeten tanken. Op die manier worden de hogere maandelijkse kosten, die uiteraard gebaseerd zijn op de aanschafprijs, in veel gevallen goed gecompenseerd. Kun je een auto leasen, dan is het dus altijd de moeite waard om even te kijken of een elektrische variant tot de mogelijkheden behoort, en wellicht zelfs goedkoper is dan een auto die op benzine rijdt.

Aan het opladen raken we ook gewend

Ga je elektrisch rijden, dan heb je bij de benzinepomp weinig meer te zoeken. Nee, voortaan zijn het laadpalen die je in beweging houden. Gelukkig zie je deze op steeds meer plekken opduiken, vaak zelfs op betere plekjes dan waar benzineauto’s moeten parkeren. Langs de snelweg stil komen te staan is niet nodig, want ook daar tref je steeds meer plekken aan om vaak zelfs extra snel je auto weer op te laden. Het is voor veel mensen even wennen, en een kwestie van goed plannen, maar vaak blijkt dat het in de praktijk een stuk makkelijker werkt dan waarvoor werd gevreesd.

onlino

Related post