Dit zijn de 10 meest bestelde cocktails op personeelsfeesten
Een website online krijgen en houden
Inhoudsopgave
Om de website die je hebt ontworpen, of door iemand anders hebt laten maken, online te krijgen, moet je vaak meer doen dan de meeste mensen denken. Maar dat is pas het begin. Een website op het internet gepubliceerd krijgen is één. Zorgen dat hij ook altijd bereikbaar is, dat is twee. En al ben je daarbij afhankelijk van het bedrijf dat de hosting voor je verzorgt, je kunt er door slimme keuzes te maken wel voor zorgen dat dit zo soepel mogelijk verloopt.
Hoe krijg je je site online?
Ben je helemaal nieuw op dit gebied, dan kan het zomaar een redelijk onhandig moment opleveren. Je hebt een hele mooie site gemaakt, of een expert ingeschakeld om deze te laten maken. Helemaal naar je zin, perfect. Je kan niet wachten om er bezoekers op te ontvangen. Maar ehm. Hoe krijg je die mooie site nu eigenlijk op het internet gepubliceerd? Want dat is natuurlijk wel nodig om aan de slag te kunnen!
Waar je dan mee aan de slag moet, is webhosting. Een partij die ervoor kan zorgen dat jouw site online komt. Dat kun je niet zomaar zelf, zeker niet als je gebruik wilt maken van een zelf uitgekozen domeinnaam. De hoogste tijd dus om op zoek te gaan naar een goede webhost.
Gelukkig heb je op dit gebied aardig wat keuze, en hoef je vaak ook niet de hoofdprijs te betalen om online aan de slag te kunnen. Wat je betaalt hangt een beetje af van wat je nodig hebt. Heb je een kleine site, met weinig bezoekers en weinig data die geladen hoeft te worden bij ieder bezoek, dan kun je vaak af met een klein pakket dat je nauwelijks geld hoeft te kosten. Wil je het echter groot aanpakken, en ben je van plan de grootste webwinkel op jouw gebied te openen, bijvoorbeeld? Dan heb je wat meer nodig, en zal je ook wat meer moeten betalen. Verdiep je goed in de mogelijkheden, en kies voor een pakket dat bij je past. Nu, maar denk ook direct een beetje aan de toekomst.
Hoe zorg je ervoor dat hij ook echt altijd online is?
Heb je een website, dan wil je ook wel dat hij altijd bereikbaar is. Een klein beetje downtime valt nooit uit te sluiten, maar door te kiezen voor een goede host kun je het risico wel flink verkleinen. Kijk daarbij ook naar de specialiteiten van het bedrijf waarmee je in zee wilt gaan. Heb jij een WordPress site, dan is managed WordPress hosting vaak de beste optie. Deze vorm van hosting is helemaal gericht op het soort website dat jij hebt. Mochten er dan eens problemen zijn, zijn deze ook vaak veel makkelijker en sneller op te lossen dan wanneer je voor een host hebt gekozen die hier nauwelijks ervaring mee heeft.