De tuintrends van 2021

 De tuintrends van 2021

Ga je de tuin aanpakken? Dan is het wel zo leuk om te weten wat de trends zijn op het gebied van tuinen voor 2021. Er zijn ieder jaar weer nieuwe stijlen en onderwerpen die naar voren komen. Maar wat zijn nu de tuintrends voor 2021 en hoe kun je jouw tuin inrichten? Niet alleen zonneschermen zijn trendy, maar ook veel andere nieuwe producten passeren de revue. Hier lees je de tuintrends van 2021.

Scandinavische stijl in 2021

Ieder jaar zijn er nieuwe tuintrends die je kunt spotten. In 2021 zijn er een aantal trends overgewaaid uit 2020. Je kunt hierbij onder andere denken aan het toevoegen van duurzame materialen, planten en veel scandinavische details. De connectie met de tuin wordt belangrijker. Mensen brengen meer tijd door in de tuin en besteden ook meer tijd en geld aan de inrichting hiervan. Je tuin is meer dan alleen een stuk groen: een connectie met de natuur om je heen staat centraal. 

Ben je op zoek naar een rolluik op maat of een andere vorm van zonwering? Ook dit zie je weer helemaal terugkomen. Op deze manier wordt de connectie tussen het huis en de tuin nog beter. Daarnaast zijn er heel veel andere vormen van zonwering verkrijgbaar. Wat dacht je van screens of zonneschermen? Dit zijn allemaal manieren om jouw tuin meer sfeer te geven. 

Voor het milieu en klimaat

In de tuin is er veel sprake van verwildering: de flora en fauna moet de kans krijgen om goed te kunnen groeien en bloeien. Hierdoor help je niet alleen het milieu, maar ook het klimaat. Meer groen zorgt voor het afkoelen van het klimaat; ook is er meer leefomgeving voor dieren en insecten. De tuin is een tweede woonkamer en die trend zie je ook terug in 2021. Ook wordt er gekeken naar het toevoegen van natuurlijke elementen zoals hout of een grasdak.

Boho-stijl in de tuin

De tuin kan op verschillende manieren worden ingericht. Je kunt kijken naar een boho stijl, waarin veel natuurlijke materialen terugkomen, maar dit kun je ook combineren met veel planten. Het is daarnaast ook leuk om een zitplek te creëren waarbij je omringt bent door kleurrijke planten. Zo maak je een zitplaats in de tuin extra knus. Daarnaast komen aardse kleuren in de tuin ook helemaal terug: donkergroen, okergeel, aarderood of roomwit passen zeer goed bij deze boho-stijl. De grootste trend voor 2021: de tuin helemaal zijn gang laten gaan

onlino

Related post