De digital nomad staat voor avontuur en vrijheid!

 De digital nomad staat voor avontuur en vrijheid!

Wil je een avontuurlijk, afwisselend, creatief en vooral vrij leven leiden? Denk dan even goed na voordat je een huis koopt. Voor jongeren is de huizenmarkt op het moment totaal niet aantrekkelijk, zowel voor kopers als huurders. De 21ste eeuw biedt je de kans om eropuit te trekken, wanneer en waar je maar wilt, terwijl je onderweg je centen verdient. Dit kan op heel veel manieren!

Camper kopen?

In plaats van te investeren in een prijzige woning met een flinke hypotheek, kun je ook een kleine lening nemen om een (tweedehands) campertje aan te schaffen. Dit wordt het huis waarin je je verplaatst, dingen ontdekt en je op een moderne manier ontwikkelt. Door wat van de wereld te zien! Wil je op een duurzame en zelfvoorzienende manier ‘kamperen’, dan kun je op het dak ook nog zonnepanelen installeren voor groene energie. Ideaal, zo’n camper!

Geld verdienen onderweg

Een laptop, telefoon met goede internetverbinding en natuurlijk – het liefst – goedkope energie en de nodige apps zijn dikwijls het enige dat je nodig hebt om geld te kunnen verdienen. Intussen doe je online cursussen en verdien je geld als vlogger, blogger, tekstschrijver, influencer, vertaler, communicatieadviseur, vertegenwoordiger of wat dan ook. Maar je kunt ook kiezen voor een wat simpelere levensstijl door je aan te melden op een site als Workaway. Dan kan je klusjes doen tegen kost en inwoning en heb je geen camper nodig.

Mensen ontmoeten en avonturen beleven

Enkele uurtjes per dag werken biedt je de volledige vrijheid om de rest van de tijd door te brengen met mensen uit allerlei culturen. Je leert hier ontzettend veel van. Wie verplicht je om te studeren en in een huis te wonen? Alleen al in Europa val je van het ene wauw-moment in het andere en zul je tijdens je misschien wel eindeloze roadtrip de nodige avonturen beleven. Je leert verschillende talen en gebruiken kennen en gaat anders denken over het leven. Je hebt elke dag nieuwe verhalen te vertellen.

Waar te beginnen?

Een echte digital nomad worden begint vanzelfsprekend met zoeken naar digitaal werk. Wat wil je gaan doen? Ga op onderzoek uit en je zult zien dat er diverse mogelijkheden zijn binnen jouw interessegebied. En hoewel de camper prominent genoemd wordt in dit artikel, kun je ook met een gewone auto, liftend of via goedkope vliegreizen op allerlei plekken komen. Dat ligt geheel aan jou. Om de eerste grote uitgaven te kunnen doen of een financiële buffer te creëren, kun je ook eerst een tijdje ‘thuis’ aan de gang om te kijken of het werk je bevalt.

onlino

Related post