Bizar anders: de beste jaren ’80 series!

 Bizar anders: de beste jaren ’80 series!

Het is maar dertig tot veertig jaar terug, maar in die tijd heeft de wereld wel een enorme vlucht genomen. Zeker qua technologie en mode is in deze jaren ’80-series goed te zien hoe bizar anders het allemaal is geworden. Kijk er een paar voor de lol en sta versteld!

The A-team

Dit team van vier Vietnamveteranen maakt zich onmogelijk bij de militaire leiding door op eigen houtje allerlei misdaden op te lossen. De leider, Hannibal, verzet geen stap zonder een sigaar in zijn mondhoek. Er gaat geen aflevering voorbij zonder dat mooiboy, Face, een knappe dame heeft versierd. De mafketel van het stel, Murdoch, is goed voor de nodige humor, maar is ook een prima vliegenier. En dan is er nog krachtpatser B.A.. Daarnaast was dit A-team een pionier op het gebied van slimme life hacks. En bevatten de afleveringen veel achtervolgingen, schiet- en vechtpartijen en de nodige humor. Het ziet er nu allemaal een beetje aandoenlijk uit, toch blijft het gaaf om naar te kijken – alleen al om te zien wat ze in die tijd allemaal nog niet(!) hadden.

Miami Vice en Magnum P.I.

In deze iconische shows in het genre misdaad-light, Miami Vice en Magnum P.I., vraag je je ook af hoe ze het allemaal oplossen zonder internet. De drugshandel in Miami die Sonny Crockett en Ricardo Tubbs bestrijden in Miami Vice is misschien nog redelijk overzichtelijk, maar het detectivewerk dat de besnorde Tom Selleck – alias Magnum – in Magnum P.I. verricht, lijkt haast onmogelijk. Toch doen ze het, en er is nu zelfs een remake van te zien. Hierin wordt de droge Brit Higgins, de side-kick van Magnum, nu gespeeld door een stoere chick. Overigens wordt in zowel Magnum P.I. als in Miami Vice rondgereden in bloedmooie Ferrari’s, die episode na episode overleven. Gelukkig maar, wantin die tijd was het afsluiten van een goedkope autoverzekering een stuk moeilijker, gezien er geen internet was om verzekeringen te vergelijken.  

Cheers en Married… With Children

Minder moeite met het doorstaan van de tand des tijds heeft de humor van Cheers. Het wel en wee van personeel (onder wie een piepjonge Ted Danson, die later in CSI verscheen) en stamgasten van een café in Boston is anno 2020 nog steeds goed voor onbekommerd gieren. Goeie grappen zijn tijdloos en Cheers was de jaren ’80-versie van de Koning der Sitcoms Friends. Ook daar kijken nu jongeren naar die in de tijd van de opnames nog niet geboren waren – wellicht is Cheers voor hen een volgende optie om te bingewatchen. Of pak Al, Peggy, Kelly en Bud Bundy erbij die in Married… With Children het prototype aso-gezin vormden. De ultieme politiek-incorrecte tegenhanger van het brave en moraliserende The Cosby Show. En mochten de grappen tegenvallen, het is al hilarisch om alleen al de mode van die tijd (terug) te zien. Check die series! 

onlino

Related post