6 tips om geld te besparen

 6 tips om geld te besparen

Wie wil dat nou niet: extra geld overhouden? Voor sommige mensen gaat dit van een leien dakje, maar voor anderen is sparen een moeilijke opgave. Door slim met geld om te gaan, kun je veel leuke dingen doen en je kunt natuurlijk sparen voor later. Met de onderstaande zes tips kun jij eenvoudig geld besparen. Geld sparen hoeft immers niet moeilijk te zijn.

1 Doe de boodschappen op een slimme manier

De boodschappen zijn iedere week een forse uitgave. Toch kun je hierop besparen met een aantal slimme trucs. Je kunt bijvoorbeeld aan het einde van de dag naar de supermarkt gaan. Vaak krijg je kortingen op verse producten zoals groenten en fruit. Bovendien kan een bezoekje aan de plaatselijke markt ook geen kwaad. De prijzen van groenten en fruit liggen hier namelijk aanzienlijk lager dan in de supermarkt. Nog een tip is om een boodschappenlijst te maken. Zo haal jij niet meer nodig dan dat je eigenlijk van plan was. Ook kun je onderaan de schappen kijken; hier liggen meestal de goedkopere producten.

2 Verzekeringen

We weten allemaal dat de verzekeringen een grote maandelijkse kostenpost zijn. Toch kun je hierop besparen. Je kunt bijvoorbeeld ieder jaar overstappen van energieleverancier om te kunnen profiteren van een welkomstkorting. Ook kun je kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering, zodat jij niet te veel betaalt. Ga je één keer per jaar of helemaal niet op vakantie en heb je een doorlopende reisverzekering? Dan kun je deze beter opzeggen. Als je alsnog op vakantie gaat, kun je altijd kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Dit is in verhouding goedkoper.

3 Geen impulsieve aankopen

Word jij vaak verleid door lekkernijen, kleding en gadgets? Probeer hier dan eens twee keer over na te denken. Als jij na elke treinreis een kopje koffie haalt met een donut, kunnen deze uitgaven hoog oplopen. Wees ook kritisch en vraag je af of je wel echt dat ene kledingstuk nodig hebt. En je weet wat ze zeggen: bij twijfel niet doen. Wellicht ben je het de volgende dag alweer vergeten. Bovendien kun je je afmelden voor nieuwsbrieven van winkels als jij vaak de verleiding niet uit de weg kan gaan.

4 Schoonmaakmiddelen

Wist je dat je kunt besparen op schoonmaakmiddelen? Deze producten zijn in de winkel meestal aan de prijzige kant. Kies daarom voor goedkope schoonmaakmiddelen of koop het schoonmaakproduct in de aanbieding. Bovendien is het aan te raden om een microvezeldoek te gebruiken in plaats van wegwerpdoekjes. Ook kun je een fles schoonmaakazijn in huis halen: dit is goed tegen kalkaanslag, nare geurtjes én het blijkt zelfs te werken tegen voetschimmel. Zo bestrijd jij meerdere problemen met maar één product.

5 Bespaar op je huisdier

Dat klinkt nogal raar, besparen op je huisdier. Toch kan dat heel eenvoudig zijn. Je kunt bijvoorbeeld zelf speeltjes maken voor jouw dier, in plaats van deze te kopen in de winkel. Ook kun je voor een bench een kijkje nemen in de tweedehandswinkel of op internet. Bovendien kun je verschillende hondenverzekeraars vergelijken en checken of jij wel voor de goedkoopste betaalt. Daarnaast is goedkoop voedsel ook net zo goed voor jouw hond als dat dure A-merk.

6 Abonnementen

Hoeveel abonnementen heb jij? Meestal hebben mensen een abonnement voor hun mobiel, televisie, de plaatselijke krant, streamingsdiensten en zijn ze ook nog aangesloten bij bepaalde loterijen. Je kunt eens een kijkje nemen welke abonnementen jij noodzakelijk vindt en hoeveel jij hiervoor betaalt. Wellicht kun je binnenkort overstappen naar een goedkoper televisie-abonnement en misschien loopt jouw telefoonabonnement over een maand af. Daarnaast is dat krantenabonnement verleden tijd: tegenwoordig kun je al het nieuws online checken. Dat bespaart je toch weer een paar euro in de maand. Ben jij al begonnen met sparen?

onlino

Related post