6 musthaves voor iedere gamer

 6 musthaves voor iedere gamer

De echter gamers onder ons weten dat je goed presteert wanneer jij je fijn voelt in de omgeving en er een fijne sfeer heerst. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken belangrijk, waarbij jij zeker weten jouw tegenstander verslaat. Hieronder zetten wij zes musthaves voor je op een rij die zéker niet mogen ontbreken in jouw gamekamer.

1 Een goede internetverbinding

Een goede en snelle internetverbinding is een must wanneer je veel online aan het gamen bent. Niets is zo vervelend als een hapering wanneer jij net dat spannende potje FIFA zit te spelen met jouw vrienden – waardoor jouw vrienden wellicht ook nog kunnen winnen. Het is dus belangrijk dat je een verbinding hebt van meer dan 150 MB. Daarnaast is het cruciaal dat jouw internetverbinding stabiel is. Als je kiest om te gamen via een vaste kabel, is de kans op haperingen het kleinst. Laat het gamen maar beginnen!

2 Een snelle laptop

Wanneer je gaat gamen via een laptop, is het van groot belang dat je een goede gaming laptop tot je beschikking hebt. Deze laptops bevatten een eersteklas hardware, zodat je optimaal kunt gamen met maximale instellingen. Daarnaast is de grafische kaart een belangrijk onderdeel in een gaming laptop: deze zorgt voor een goede weergave op het beeld van jouw laptop. Hoe beter deze kaart, hoe sneller én soepeler het beeld kan bewegen. Bovendien is het RAM-geheugen een belangrijk onderdeel en mag je de afweging van de processor ook niet overslaan. Heb jij al een gaming laptop op het oog?

3 Een koptelefoon met goed geluid

Je kunt je pas echt inleven in het spel wanneer je het optimale geluid ervaart. Een goede koptelefoon is dus onmisbaar tijdens een potje gamen. Bovendien kun je via een koptelefoon makkelijk communiceren met jouw teamgenoten. Ook is een koptelefoon erg handig wanneer jouw partner al ligt te slapen: zo heeft deze geen last van het geluid. Oh ja, een koptelefoon is ook wel erg prettig voor de buren. Zo hoeven zij – in tegenstelling met een geluidsinstallatie – niet mee te genieten van jouw avonturen online.

4 Een gamestoel die ondersteunt

Jouw lichaam moet goed worden ondersteunt als je veel uurtjes achter een scherm doorbrengt. Hiermee bedoelen we niet zomaar een eetkamerstoel, maar investeer in een ergonomische gamestoel die comfortabel zit én blijft. Hierbij is het belangrijk dat je deze gaat uittesten; jij moet er immers fijn in kunnen gamen. Zeg maar gedag tegen die vervelende rug- en nekklachten. Zit je toch liever onderuitgezakt? Dan bestaan er fijne zitzakken die ook nog eens tof in jouw gamekamer kunnen staan. Een zitzak is ook een aanrader wanneer je vaak mede-gamers naast jou hebt zitten.

5 Een ergonomisch bureau

Wanneer je veel gamet via een laptop of een computer, is een goed bureau een echte musthave. Een te hoog of te laag bureau kan zorgen voor nek- en rugklachten. Bij een te hoog bureau kunnen jouw schouders overbelast raken en bij een te laag bureau ben je al gauw geneigd om voorover te leunen. Het is dus aan te raden om een gamebureau aan te schaffen die je kunt verstellen. Bovendien is een gamebureau voorzien van vele vakjes waar jij al jouw snoeren in kunt opbergen. Ideaal!

6 Niet te ontbreken: een hapje en een drankje

Natuurlijk moet je ook de tijd nemen om tussen het gamen door te ontspannen. Vooral als je met vrienden aan het gamen bent, is het net zo gezellig als je hen voorziet van een hapje en een drankje. Bovendien houdt dit je scherp! Ook niet geheel onbelangrijk is om zo nu en dan een pauze te houden. Maak een ommetje en schep even wat frisse lucht. Daar wordt jouw lichaam én geest gegarandeerd blij van.

onlino

Related post