5 redenen om te kiezen voor vloerverwarming

 5 redenen om te kiezen voor vloerverwarming

Is het tijd om jouw huidige woning eens flink op de schop te nemen, of heb je net een nieuw huis gekocht waar nog het een en ander aan mag gebeuren? In beide gevallen komt er veel op je af. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om vloerverwarming te laten installeren in jouw woning. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Waarom jij ook voor vloerverwarming zou moeten kiezen, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Comfort

Een van de grootste voordelen van vloerverwarming is het comfort. Dankzij vloerverwarming wordt de ruimte namelijk geleidelijk verwarmd, wat zorgt voor een aangenaam temperatuurtje in de woning. Er komt namelijk over de hele vloer warmte vrij die op zal stijgen naar boven. Hierdoor wordt niet alleen de vloer verwarmd, maar de hele ruimte. Bovendien is vloerverwarming ook erg aangenaam voor jouw voeten. En dat betekent maar een ding: lekker op de blote voeten door het huis lopen.

2. Energiezuinig

Wist je dat vloerverwarming je kan besparen op de maandelijkse kosten? Vloerverwarming is namelijk een stuk zuiniger dan radiatoren, wat je ook kunt lezen op delbocavista.nl. Dat komt omdat vloerverwarming maar een temperatuur hoeft aan te houden van dertig graden, terwijl de ‘gewone’ radiatoren zestig graden moeten zijn om de ruimte te kunnen verwarmen. Dit heeft natuurlijk te maken dat de warmte van de vloerverwarming zal opstijgen, terwijl de radiatoren vanuit een plek moeten verwarmen.

3. Geen radiator in zicht

Wanneer je ervoor kiest om vloerverwarming als de hoofdverwarming te laten dienen, kun je vaarwel zeggen tegen de radiatoren. Dit is niet alleen zuiniger, het is ook prettig dat je geen radiatoren meer aan de muur ziet zitten. Vaak is een radiator een blikvanger en kun je rondom de radiatoren geen meubels kwijt. Dat is gelukkig met vloerverwarming verleden tijd, want je ziet het niet.

4. Prettig voor mensen met stofallergie

Heb jij last van stofallergie? Dan is vloerverwarming zeker een goede oplossing voor jou. Bij de ‘gewone’ radiatoren circuleert de lucht namelijk altijd, omdat de radiatoren de ruimte in zijn geheel moeten verwarmen. En wanneer de lucht de hele tijd aan het ronddraaien is betekent het ook dat de stofdeeltjes continu in de rondte vliegen. Daar heb je gelukkig bij vloerverwarming geen last van, omdat de warmte vanuit de vloer rechtstreeks naar boven stijgt. 

5. Vraagt weinig onderhoud

Ook vraagt vloerverwarming vrijwel geen onderhoud van je. Wanneer je gebruikmaakt van vloerverwarming op basis van water, is het wel belangrijk om eens in de zoveel tijd de waterdruk te controleren en om de verwarming te ontluchten.

Lilian

Related post