Bel +31 (0)20 217 01 78 | Levertijd: 2-3 werkdagen

GEHOORSCHADE

Bescherm je gehoor want muziek is te leuk om te verliezen!

Lees hier een artikel over gehoorschade van de GGD Groningen.

Gehoorschade kun je oplopen door te lang en te vaak bloot te staan aan hard geluid. Geluid wordt gemeten in decibellen (dB) en kan al schadelijk zijn vanaf 80 dB. Bij 100 dB kun je acute en/of blijvende gehoorschade oplopen. Bij Live-muziek en in clubs en op festivals is het volume vaak hoger dan 100 dB. Dit kan vervelende gevolgen voor je gehoor hebben zoals oorsuizen en doofheid. Jaarlijks komen er, alleen al door te harde muziek, minimaal 22.000 jongeren bij met blijvende gehoorschade. Niet gek als je je bedenkt dat een concert, zoals eerder genoemd, een gemiddeld geluidsniveau heeft van 90 tot 130 dB en gehoorbeschadiging al kan optreden boven een geluidsniveau van 80 dB.

Thunderplugs zijn siliconen oordoppen die comfortabel in het oor passen met een filter voor het geluid. Dit filter zorgt dat je de muziek of een gesprek nog goed hoort, maar wel zachter.

Onze Thunderplugs voldoen aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen die binnen de EU gesteld zijn. Ze zijn getest en gecertificeerd volgens NEN-EN 352-2 normering. We hanteren strenge kwaliteitseisen op iedere dop. De dempingswaarden van de Thunderplugs staan beschreven per frequentie in de tabel. Een lage frequentie betekent lage tonen, een hoge frequentie betekent hoge tonen. Mocht je hier vragen over hebben, stel ze ons gerust!

Wat is gehoorschade nu precies?

Wanneer je tijdelijk of permanent minder hoort door fysieke schade aan je gehoor noemen we dat gehoorschade. Gehoorschade kan ontstaan doordat de trilharen in het binnenoor beschadigd of overbelast raken. Beschadigde trilharen kunnen niet langer (correct) aan de hersenen doorgeven welke geluiden er binnenkomen, hierdoor hoor je slechter of hoor je een piep of ruis. Wat zijn de gevolgen van gehoorschade? De meeste mensen ervaren in eerste instantie tijdelijk gehoorverlies. Dit kan al na één avondje stappen. Je kunt dan tijdelijk mensen lastiger verstaan of ervaart een piep of oorsuizen. De trilhaartjes in je oor zijn dan niet definitief beschadigd en zullen zich uiteindelijk zelf weer herstellen.

Heb jij gehoorschade? Je kunt hier een online hoortest doen! Thunderplugs begrijpt maar al te goed dat grote doppen in je oren alles behalve comfortabel en sexy zijn. Onze oordoppen zijn daarom gemaakt van het zachtste en fijnste siliconen materiaal dat er te vinden is, onze oordoppen zitten comfortabel en zijn nauwelijks zichtbaar.

Ideaal voor muzikanten

Thunderplugs zijn ook ideaal voor muzikanten. Hoe vaak is jou dit overkomen als muzikant? Je staat klaar om het podium op te springen en de sterren van de hemel te spelen, wanneer je beseft dat je oordoppen nog thuis liggen. Thunderplugs herkent dit probleem maar al te goed, daarom kun je in veel venues in Nederland onze oordopjes uit de Thunderplugs kauwgomballen-automaat trekken. Zo ben je goed beschermd tijdens je optreden.

Bij Thunderplugs kunnen we uit ervaring zeggen dat gehoorschade bepaald geen pretje is. Wij adviseren je dan ook er alles aan te doen om schade aan het gehoor te voorkomen.