Gehoorbescherming van Thunderplugs

Bescherm je gehoor want muziek is te leuk om te verliezen!

Muziek geeft een kick. Of je het nu zelf maakt of er naar luistert: van muziek word je blij. Het zou dan ook zonde zijn als dit fijne geluid verpest wordt door een irritante piep of oorsuizen, kortom: gehoorschade. Geen nood! Met de gehoorbeschermers van Thunderplugs voorkom je schade maar klinkt jouw muziek nog precies zoals het bedoeld is. Zo geniet je niet alleen vandaag maar je hele leven van jouw favoriete muziek!

Thunderplugs:

 • Voorkomt gehoorschade
 • Onzichtbare bescherming
 • Behoudt muziekkwaliteit
 • Comfortabel
 • Makkelijk mee te nemen
 • Herbruikbaar

Gebruik gehoorbeschermers en voorkom schade

We weten het allemaal; te harde geluiden zijn schadelijk voor je oren. Toch doen we er niet veel mee, want vaak wordt er gedacht dat er niets aan de hand is zolang je geen last hebt. Dat is echter niet waar. Gehoorbeschadiging valt in eerste instantie niet op en ontstaat in de meeste gevallen langzaam. Je ziet (en hoort) het dus vaak niet aankomen. Op het moment dat je last krijgt van je gehoor, is het dus eigenlijk al te laat.

Heb jij gehoorschade? Test het hier mer DE OORCHECK HOORTEST!

Thunderplugs oordoppen

Bescherm je oren maar blijf genieten van de muziekkwaliteit

Dankzij het muziekfilter in de oorbeschermers van Thunderplugs wordt geluid op alle frequenties met zo’n 20 dB gedempt. Je hoort het geluid dus gewoon hetzelfde maar dan zachter. Hierdoor voorkom je mogelijke gehoorschade. Ideaal wanneer je naar een festival, concert of club gaat waar het geluidsvolume vaak hoger is dan 100 dB.


Nog niet overtuigd van de veiligheid van onze oordoppen? Onze gehoorbeschermers zijn getest én gecertificeerd volgens de EN 352-2. Dit is dé kwaliteits- en veiligheidseis en is opgesteld door de EU.

Geen oncomfortabele proppen in je oren

Geen zorgen, Thunderplugs begrijpt maar al te goed dat grote doppen in je oren alles behalve comfortabel en sexy zijn. Onze oordoppen zijn daarom gemaakt van het zachtste en fijnste siliconen materiaal dat er te vinden is; je merkt er nauwelijks iets van. We hebben de oordoppen bovendien extra klein gemaakt zodat je ze bijna niet ziet.

 

Thunderplugs zijn bovendien herbruikbaar en worden geleverd in een handige aluminium koker voor aan je sleutelhanger. Super makkelijk om mee te nemen en zo vergeet je ze niet!

Thunderplugs gehoorbescherming: Ideaal voor muzikanten

Hoe vaak is jou dit overkomen als muzikant? Je staat klaar om het podium op te springen en de sterren van de hemel te spelen, wanneer je beseft dat je oordoppen nog thuis liggen. Thunderplugs herkent dit probleem maar al te goed, daarom kun je op veel venues in Nederland onze oordopjes al uit de Thunderplugs kauwgomballen-automaat trekken. Zo ben je goed beschermd tijdens je optredenpreci en weet je zeker dat je nog lang zonder gehoorschade muziek kunt maken!


Je kunt de Thunderplugs gehoorbeschermers natuurlijk ook vast online bestellen en de handige koker aan je sleutelbos hangen.

Nóg meer weten over onze oordoppen? Bekijk onze gehoorbescherming hier!

Wat als je je oren niet beschermt?

Jaarlijks komen er, alleen al door te harde muziek, minimaal 22.000 jongeren bij met blijvende gehoorschade. Niet gek als je je bedenkt dat een concert een gemiddeld geluidsniveau heeft van 90 tot 130 dB en gehoorbeschadiging al kan optreden boven een geluidsniveau van 80 dB. Omdat je constant geluid om je heen hebt raak je eigenlijk heel snel gewend aan geluid, zelfs wanneer het geluidsniveau heel hoog is, zoals bij een concert. Daarom heb je het vrijwel nooit door wanneer het geluid te hard is en beschadigingen aanbrengt aan je gehoor. Wanneer je het dan wel merkt, je hoort een piep of oorsuizen, is het eigenlijk te laat Een constante piep of oorsuizen, daar raak je nooit aan gewend.

Gehoorschade

Wat is gehoorschade nu precies?

Wanneer je tijdelijk of permanent minder hoort door fysieke schade aan je gehoor noemen we dat gehoorschade. Gehoorschade kan ontstaan doordat de trilharen in het binnenoor beschadigd of overbelast raken. Beschadigde trilharen kunnen niet langer (correct) aan de hersenen doorgeven welke geluiden er binnenkomen, hierdoor hoor je slechter of hoor je een piep of ruis.

Wat zijn de gevolgen van gehoorschade?

De meeste mensen ervaren in eerste instantie tijdelijk gehoorverlies. Dit kan al na één avondje stappen. Je kunt dan tijdelijk mensen lastiger verstaan of ervaart een piep of oorsuizen. De trilhaartjes in je oor zijn dan niet definitief beschadigd en zullen zich uiteindelijk zelf weer herstellen. Wanneer je te vaak of te lang aan harde geluiden wordt blootgesteld kan het na verloop van tijd steeds langer duren tot de piep verdwenen is of hoor je steeds minder als mensen om je heen praten. Uiteindelijk kunnen de haartjes blijvend beschadigen en is de gehoorbeschadiging definitief.

Je hoort dan permanent een piep, constant suizen of je omgeving zal voortaan altijd wat harder moeten praten om zich verstaanbaar te maken.

Bij Thunderplugs kunnen we uit ervaring zeggen dat gehoorschade bepaald geen pretje is. Wij adviseren je dan ook er alles aan te doen om schade aan het gehoor te voorkomen.

Test jouw gehoorschade

Benieuwd of jouw oren nog werken zoals het hoort?Heb jij gehoorschade? TEST HET ONLINE

 1. Thunderplugs Oordoppen

  Thunderplugs Oordopjes Blister Pack

  € 9,95

  Thunderplugs Oordoppen

  Thunderplugs® Oordopjes worden geleverd met een handig aluminium bewaarbuisje zodat je altijd je Thunderplugs® oordopjes bij je hebt. De oordopjes hebben filters van hoogwaardige kwaliteit en zijn met name geschikt voor concerten, feesten, festivals, motorrijden en werken in een lawaaierige omgeving.

  Meer info
 2. 2 sets Thunderplugs 1 buisje

  Thunderplugs Oordoppen Blister Duopack

  € 17,95

  Thunderplugs Oordoppen Duopack

  Thunderplugs® Oordopjes worden geleverd met een handig aluminium bewaarbuisje zodat je altijd je Thunderplugs® oordopjes bij je hebt. De oordopjes hebben filters van hoogwaardige kwaliteit en zijn met name geschikt voor concerten, feesten, festivals, motorrijden en werken in een lawaaierige omgeving.

  2 sets Thunderplugs 1 buisje Meer info